* Бившата на Безос: От сервитьорка и писателка до 4-та по богатство

...
* Бившата на Безос: От сервитьорка и писателка до 4-та по богатство
Коментари Харесай

Защо бившата на Безос му прости 30 млрд. долара

* Бившата на Безос: От сервитьорка и писателка до 4-та по благосъстояние в света * Милиардерът успокои акционерите на Амазон с " другарски " бракоразвод
Разводът на Джеф Безос -, най-богатият човек на света, бе една от най-обсъжданите тематики през последните седмици. Но не тъй като 54-годишният Джеф се разделя с жена си по взаимно единодушие след 25-годишен брак и четири деца, въпреки че папарашки фотоси издадоха връзката му с някогашната тв водеща Лорън Санчес, а други източници настояват, че двамата не живеят дружно надалеч преди изневярата.

Интересна е подялбата на 131 милиарда $, на колкото се пресмята положението на фамилията, съгласно сп. " Форбс ". Според законодателството в щата Вашингтон, където живеят двамата, брачната половинка може да получи 1/2 от активите на своя брачен партньор, добити по време на съжителството им. Поделянето на тези активи би принудило Джеф Безос да продаде част от акциите си в Amazon (малко над 16%), което може да се отрази върху опцията му да управлява ръководството.

Маккензи обаче се съгласи на надалеч по-малко. 

Вместо 65 милиарда $, колкото е половината положение, се чака  тя да получи най-малко $35 милиарда и да резервира 4% дял в " Амазон ". Госпожа Безос обаче няма да има присъединяване във " Вашингтон пост " и в " Блу произход " - компанията за галактически полети.

Джеф Безос остава със 75% дял в " Амазон ", както и със своята част от каузи от 16.3% който двамата притежаваха преди уреждането на развода. Но Маккензи му трансферира всичките си права за гласоподаване при ръководството на компанията.
Предишният най-скъп бракоразвод беше този на търговеца на творби на изкуството Алек Уилдърстийн и брачната половинка му Джослин, напомня Би Би Си. През 1999 година тя получи 3,4 милиарда $ - оскъдна сума спрямо каузи на Маккензи. 
--------------------------

Маккензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след развода си с основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос. Тя разгласи, че ще остави на брачна половинка си 75% от всичките активи на фамилията. Нейният дял се равнява на 35,7 милиарда $.

Често Макензи оставаше в сянката на своя някогашен брачен партньор. Тя обаче е един от първите чиновници в Amazon и много сполучлив публицист на романи, споделя Business Insider, представена от money.bg.

Маккензи израства в Сан Франциско. За себе си споделя, че е била срамежливо дете, което се затваряло в стаята си и е пишело " странни истории ". Издава първата си книга " The Book Worm " / " Книжният червей " / още на 6-годишна възраст. По-късно романът от 142 страници е загубен при наводняване. След като приключва гимназия, младата авторка учи в частния лицей Hotchkiss. После се трансферира в Принстън, където върви на курсове по писане в жанра фантастика при носителката на Пулицър Тони Морисън. 87-годишната Морисън споделя за Маккензи, че това е била най-хубавата ученичка, която в миналото е имала.

Докато е била в колежа, някогашната брачна половинка на Безос е работила като сервитьорка, продавач в магазин за облекла, асистент в ресторант, помощник в библиотека, бавачка, учителка и теоретичен помощник на Тони Морисън.

След като се дипломира, Маккензи си намира работа, със заплатата от която единствено да съумява да си заплаща сметките, до момента в който написа романи. По-късно кандидатства във компанията за ръководство на вложения DE Shaw. Нейният предстоящ брачен партньор Джеф Безос, който тогава е един от вицепрезидентите в капиталовата компания, прави изявлението й за работа.
Щастливото семейство: Секси е да миеш чинии
" Офисът ми беше тъкмо до неговия и по през целия ден слушах сладкия му смях. Как може да не се влюбиш в този смях? ", спомня си Маккензи в изявление за Vogue през 2013 година, представено от edna.bg. 

По това време Джеф е знаел тъкмо каква жена търси - " съобразителна " - а Маккензи се вписвала в това определение

След време Маккензи го кани на обяд. Три месеца по-късно двамата са сгодени, а след още три месеца се женят. 

Известно време след сватбата и двамата напущат работата си на Уолстрийт и се реалокират в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет - началото на " Амазон ". 

" Споделих на брачната половинка си, че желая да стартира нещо ново и бясно, което несъмнено няма да проработи, като множеството нови инициативи. Никой от нас не знаеше какво ще последва, само че тя се впусна в начинанието дружно с мен. Тя ми вдъхна кураж и ме поддържа ", разкрива Безос в изявление през 2010 година

Първоначално двамата живеят в апартамент с една спалня в Сиатъл. Джеф работи непрекъснато над плана си. Маккензи става счетоводител в новата компания и е един от първите чиновници.

До 2013 година тя води сама четирите деца на учебно заведение със фамилната Хонда. 

Приятелят на фамилията Дени Хилис споделя пред Vogue, че Безос са толкоз обикновено и заедно семейство, че това чак наподобява ненормално. Те стартират деня със здравословна закуска, а с цел да прекара повече време със фамилията си, Джеф завочва всички заседания рано заран. В края на деня милиардерът измива чиниите, което брачната половинка му харесва ужасно доста. " Сигурен съм, че това е най-секси нещото, което съм правил ", споделя Джеф.
Как се пишат романи, когато отглеждаш четири деца
Джеф Безос споделя за Маккензи, че по време на техни ваканции се разсънва и я намира в банята да работи върху своите романи. Първият - " The Testing of Luther Albright ", лишава на Маккензи 10 година, с цел да го приключи и през 2005 година й носи премията America Book Award.
След появяването на първото дете за нея приоритет става фамилията. След раждането на третото  тя се връща към писането. Имала личен дребен апартамент, където пишела до момента в който не стане време да вземе децата си от учебно заведение.
В кариерата й на публицист огромна роля има Джеф. Той е бил най-важният четец и критик за Маккензи. Джеф й оказва помощ да разгласява в печатното поделение на Amazon романа " The Testing Luther Albright " през 2005 година Следващият разказ " Traps ", публикуван през 2013 година, обаче не е отпечатан там.
Има ли Тръмп пръст в раздялата
Сега сантименталният интервал за семейство Безос е приключил, само че както доста разпадащи се двойки, които ръководят общ бизнес или са изложени на солидно медийно внимание, и Безос употребяват модела за " другарски " бракоразвод. 

Запазването на близки връзки от време на време в действителност се случва, само че има и различен фактор, който кара звездите да се старят да не вадят на показ мръсните ризи на половинките си - финансовият риск, написа webcafe.

Наскоро Джеф и Маккензи Безос сътвориха общ благотворителен фонд от 2 милиарда $ в поддръжка на организациите за отбрана на бездомните хора.

Акционерите в Amazon също следят с паника новините към развода, тъй като евентуалните разтърсвания може се отразят тежко на личните им финанси. 

Някои медии в Съединени американски щати видяха и политически щрих зад историята на развода на Безос поради намесата на " National Enquirer ", чийто основен изпълнителен шеф Дейвид Пекър е непосредствен с американския президент Доналд Тръмп. А Тръмп, от своя страна, е в открита война с Amazon от 2 година насам.

Компанията-майка на NE беше намесена в един от свадите към президента, откакто стана ясно, че е взела участие в скица за разплащане с плеймейтката Карън Макдугъл в подмяна на обещанието й да не разгласява своята секс-афера с Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година

Сега таблоидът твърди, че е следил Джеф Безос в продължение на 4 месеца на територията на 5 щата, с цел да потвърди извънбрачната му връзка с Лорън Санчес. Това докара до спекулации, че вложението на толкоз съществено внимание в персоналния живот на милиардера е било услуга в интерес на Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати фактически разяснява развода на Безос с думите: " Желая му шанс. Ще бъде хубост ".
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР